top of page

Laborator de Radiologie Interventionala

bogdan-alexandru-oprea.jpeg

SEF SECTIE

Dr. Bogdan Alexandru Oprea - Medic Primar
Functie: Medic Coordonator

Specializare: Radiologie-Imagistica medicala
Atestat de studii complementare Radiologie Interventionala nivel I si II

informatii sectie

Numar de telefon pentru programari:
021.334.30.25
(interior: 1264/1266)

E-mail:

radiologie.interventionala@bagdasar-arseni.ro

RADIOLOGIE INTERVENTIONALA

Specificul activitǎtii Laboratorului de Radiologie Interventionala (LRI) include investigații invazive (cateterizare selectivǎ și diagnostic angiografic in afectiuni cerebrale - in special, dar și spinale, periferice, etc.) si intervenții endovasculare (embolizare anevrisme si malormatii arterio-venoase cerebrale). Toate acestea reprezinta manevre minim invazive si sunt efectuate de personal medical înalt calificat, medici si asistenti, sub control radiologic permanent (zeci de minute până la câteva ore / pacient în cazul manevrelor intervenționale laborioase).

Angiografia convenționalǎ DSA reprezintă o metodǎ de diagnostic "sine qua non" în vederea stabilirii conduitei de terapie (neurochirurgie, alte specialitati chirurgicale, embolizare, etc.) în majoritatea afecțiunilor de tip vascular (malformatii, anevrisme), iar terapia endovasculară reprezintă în multe situații calea de tratament de preferat sau, în cazurile selecționate, complementarǎ altor metode de tratament cum ar fi chirurgia clasica sau gamma-knife. În multe cazuri, pacienții nostri se prezinta ca urgente majore, cu sângerǎri intracerebrale, care le pericliteaza integritatea neurologica si chiar viata. De asemenea, prin terapie endo-vasculara pot fi tratate si afectiunile vasculare anterior enumerate, descoperite incidental sau in afara episodului acut.

Mentionam ca Managementul spitalului a dotat in anul 2022 laboratorul cu un angiograf biplan de ultima generatie, Philips Azurion 7 B20/15, Clarity IQ, dedicat interventiilor cerebro-vasculare, care a fost amplasat intr-un centru imagistic nou, modern si independent, conceput si creat dupa cele mai inalte standarde actuale.

In ceea ce priveste activitatea Compartimentului Angiografie si Terapie endovasculara, recent transformat In actualul Laborator de Radiologie Interventionala, acesasta cuprinde un numar foarte mare de angiografii diagnostic, dar si numeroase inteventii endo si non-vasculare realizate cu sprijinul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, prin Programului National de Diagnostic si tratament cu ajutorul aparaturii de inalta performanta – Subprogramul de Radiologie Inteventionala.

Personalul LRI cuprinde in prezent un medic primar Radiologie si Imagistica Medicala - cu competenta Radiologie Interventionala nivel I si II, cat si patru asistenti Radiologie.

personal medical

Doctor Taking Notes

SASU MARIANA

As. Principal Radiologie

Doctor Taking Notes

BADEA FLORIN MARIUS

As. Principal Radiologie
As. Medical Coordonator

Doctor Taking Notes

GIURGEA DAN

As. Principal Radiologie

Doctor Taking Notes

CHEFNEUX CARMEN

As. Principal Radiologie

bottom of page