top of page

Planificarea internarilor pentru pacientii cu afectiuni cronice

Pacientii se prezinta pentru consultatii in SCUBA atat la UPU, cat si in cabinetele de consultatii.

 

Pacientul se interneaza pe sectiile cu paturi ca urgenta, prin UPU sau  prin  biroul de internari, ca si caz cronic programat.

In urma consultului unui pacient, medicul stabileste daca acesta reprezinta o urgenta, sau daca afectiunea sa este cronica.

In cazul pacientilor cu afectiuni cronice care necesita internare pentru rezolvarea problemei de sananate, se va efectua programarea pacientului intr-un registru special, aflat in responsabilitatea persoanelor numite de fiecare sectie, prin decizia manageriala interna nr 83/10.02.2015.

 

Persoana desemnata cu programarea pacientilor cronici are urmatoarele responsabilitati:

 

  • pastreaza evidenta programarilor pacientilor cronici intr-un registru intocmit special in acest scop in care se vor inscrie  obligatoriu urmatoarele date: nume, prenume, domiciliu, numar de telefon pentru contactarea pacientului sau persoanei de contract, diagnosticul pacientului si medicul curant.

  • programeaza pacientii cronici pentru internare conform indicatiilor medicului curant si a numarului de paturi disponibile din sectie.

  • cu doua zile inainte de data programata pentru internare, va contacta telefonic pacientul/persoana de contact, in vederea confirmarii internarii.

  • in cazul in care un pacient solicita reprogramarea internarii, dupa informarea medicului curant, responsabilul va contacta telefonic un alt pacient (conform prioritatilor stabilite de medicul curant), in vederea internarii la o data anterioara celei stabilite intial.

  • in situatiile in care, din cauza suprasolicitarii sectiei cu pacienti internati in urgenta, nu mai sunt disponibile suficiente locuri pentru toti pacientii cronici programati pentru internare, responsabilul va anunta in timp util pacientii programati, conform indicatiilor medicului curant si luand in considerare timpul ramas pana la data internarii si domiciliul pacientului.

 

Se va evita reprogramarea pacientilor din provincie daca data internarii este programata la un interval mai scurt de 24 de ore de la ivirea situatiei speciale care a determinat ocuparea paturilor din sectie.

 

Pe baza programarilor pacientilor cronici, a situatiei internarilor de urgenta si a externarilor, cu aprobarea sefului sectiei, responsabilul cu programarea va gestiona eficient rulajul pacientilor,

 

MANAGER

Dr. Bogdan PĂLTINEANU

bottom of page